Wat houd een BBL opleiding Kinderopvang in?

Werken in de kinderopvang?

Ben jij op zoek naar een geschikte mbo opleiding en zou je graag werken met jonge kinderen? Dan is de opleiding tot Pedagogisch medewerker kinderopvang zeker iets voor jou! In de kinderopvang worden dagelijks kinderen opgevangen: van baby’s tot en met schoolgaande kinderen tot en met 12 jaar.

Inhoud van de opleiding

De opleiding is op MBO niveau 3 en duurt twee tot drie jaar. Wat leer je tijdens de opleiding tot Pedagogisch medewerker kinderopvang? Dit zijn de belangrijkste onderwerpen die tijdens de opleiding voorbij komen:

– de ontwikkelingspsychologie bij kinderen

– over het opvoeden van kinderen (pedagogiek)

– het organiseren van activiteiten die de ontwikkeling van het kind stimuleren (sport, spel en drama)

– het voeren van oudergesprekken

– persoonlijke en huishoudelijke verzorging in de kinderopvang

Wat is een BBL opleiding in de Kinderopvang?

BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. BBL opleiding kinderopvang houdt in dat je (anders dan bij een BOL opleiding) tijdens deze opleiding vooral gaat werken en daarnaast één of twee dagen naar school gaat. Je leert dus vooral in de praktijk, bij een leerwerk en op die manier kan je direct toepassen en oefenen wat je op school in de les krijgt.

Arbeidsmarkt

Na de opleiding kan je uiteraard gaan solliciteren en werken bij een kinderopvang. De huidige arbeidsmarktkansen zijn ruim voldoende voor de Pedagogisch medewerker kinderopvang wat betekent dat je met het diploma redelijk makkelijk een baan zou moeten kunnen vinden.

Doorstuderen

Wil je na het behalen van je diploma toch liever nog niet gaan werken? Dan kan je ervoor kiezen om door te stromen naar een opleiding op een hoger niveau: met het diploma kan je namelijk worden toegelaten tot mbo niveau 4-opleidingen.

Kan je goed met kinderen omgaan en zou je hier graag je werk van maken? Ga dan voor een BBL opleiding kinderopvang waarbij je meteen aan de slag mag bij een kinderopvang. De BBL-opleiding Kinderopvang wordt door Variva Edu Academy op veel plekken in het land aangeboden, dus je hoeft waarschijnlijk nooit echt ver te reizen naar de onderwijslocatie en je hoeft maar één avond per week naar school!

Interesse? Neem dan snel een kijkje op de website: www.variva.nl